xoves, 6 de xuño de 2019

"REAL FOOD"

Na aula de apoio coa mestra Noemí, investigaron sobre alimentos saudables para a elaboración dun menú saudable diario no que se incluían as cinco comidas recomendadas. 

Na Internet fixeron unha búsqueda exhaustiva na que compararon os alimentos máis sans con aqueles de procedencia máis inaxeitada; observaron e valoraron as cantidades de aditivos que incluían; compararon prezos (obtendo que os máis caros ao fin eran os que máis insáns eran); fixeron un collage con catálogos de supermercado cos alimentos das cinco comidas principais e redactaron un menú coas súas recomendacións.

Como vedes unha actividade moi completa na que puxeron en marcha tódalas competencias: competencia dixital (búsqueda e uso das Tics), competencia lóxico matemática (traballo dos porcentaxes dos aditivos e manexo do diñeiro, equivalencias de medidas de peso...), competencia aprender a aprender, competencia lingüística (redacción do texto informativo) así como, aspectos relacionados con favorecer a autoestima, potenciar a autonomía, valores...

Velaquí vos deixamos fotos do proceso...

Grazas á profe Noemí e a súa alumna polo traballo!!


Ningún comentario:

Publicar un comentario