xoves, 22 de maio de 2014

COMPOTA DE MAZÁ E PERA

COMPOTA DE MAZÁ E PERA
polo alumnado de 3º curso

RECEITA:

Pelamos e picamos as mazás e as peras en anacos pequenos.
Cubrimos o fondo dunha cazola cun pouco de auga, botamos os anaquiños de mazás e peras e poñémola ao lume.
Deixamos  cocer remexendo para que non se peque.  Cando estea case cocido botámoslle azucre según o noso gusto e deixamos que se siga facendo.
Logo apagamos o lume e batémos todo.
Botámos o preparado nunha taciña e adornamos con galletiñas.










luns, 12 de maio de 2014

Batido de plátano

  BATIDO DE PLÁTANO
polo alumnado de 1º curso

RECEITA:

Retiramos a casca dos plátanos e picámolos en anacos, colocámolos na batidora e agregámoslle leite.
Batemos a velocidade alta.
Probamos e se notamos que os plátanos non estaban moi maduros, botamos azucre e voltamos bater.
Ao remate, vertemos o preparado en vasos e metémolos na nevera para que arrefríen.
Adornanse con cacao en po e un pauciño de chocolate.





















mércores, 23 de abril de 2014

XELATINA DE AMORODO

RECEITA: Lávanse os amorodos, quítaselle as follas verdes, picámolos en anacos pequeniños (pódense, tamén, bater). Prepárase a xelatina (sabor a morango) según as instruccións do sobre e unha vez feita achéganse os amorodos cortados ou batidos. Bótanse en recipientes individuais e mátense no frigorífico ata que arrefrían. Unha vez fríos desmóldanse o pónse como adorno un trozo de amorodo e unha folliña de menta.












luns, 7 de abril de 2014

CEMPÉS DE PLÁTANO

CEMPÉS DE PLÁTANO POLO ALUMNADO DE 4 ANOS.

RECEITA:

Pelamos os plátanos e cortámolos  en trozos de dous centímetros aproximadamente.
Unimos os trozos de plátano con crema de chocolate (Nocilla, Nutela...)
Como pés usamos trociños de MIKADO e como antenas dous trociños dos que non teñan chocolate.
Como ollos dúas boliñas de caramelo ou chocolate e xa temos o noso cempés.













Ratos de amorodo

RATOS DE AMORODO POLO ALUMNADO DE 3 ANOS.

 RECEITA:

 Lánvanse os amorodos e quitámoslles a parte verde.
Cortamos os amorodos transversalmente pola metade para que queden perfectamente pousados no plato.
A cola farase cun trozo de tira de regaliz vermello pinchado na parte posterior de cada metade do amorodo. As orellas dos ratos serán trozos de améndoas fileteadas e os ollos farémolos con boliñas de caramelo o máis pequeniñas posibles.