xoves, 6 de xuño de 2019

XELATINA DE AMORODOS

No noso cole aproveitamos todo o que se pode, e xa que na pasada semana tivemos amorodos no reparto da froita fresca durante os tempos de lecer e tiñan moitas de sobra, dende a cociña prepararon unha deliciosa xelatina de amorodos que os nenos e mestres gozaron na hora da comida.

MOITAS GRAZAS!!!!



"REAL FOOD"

Na aula de apoio coa mestra Noemí, investigaron sobre alimentos saudables para a elaboración dun menú saudable diario no que se incluían as cinco comidas recomendadas. 

Na Internet fixeron unha búsqueda exhaustiva na que compararon os alimentos máis sans con aqueles de procedencia máis inaxeitada; observaron e valoraron as cantidades de aditivos que incluían; compararon prezos (obtendo que os máis caros ao fin eran os que máis insáns eran); fixeron un collage con catálogos de supermercado cos alimentos das cinco comidas principais e redactaron un menú coas súas recomendacións.

Como vedes unha actividade moi completa na que puxeron en marcha tódalas competencias: competencia dixital (búsqueda e uso das Tics), competencia lóxico matemática (traballo dos porcentaxes dos aditivos e manexo do diñeiro, equivalencias de medidas de peso...), competencia aprender a aprender, competencia lingüística (redacción do texto informativo) así como, aspectos relacionados con favorecer a autoestima, potenciar a autonomía, valores...

Velaquí vos deixamos fotos do proceso...

Grazas á profe Noemí e a súa alumna polo traballo!!


luns, 3 de xuño de 2019

ANIVERSARIO SAUDABLE 2º: ICÍA, HUGO E LAURA

E seguindo coa festa rachada, na aula de 2º volveron a celebrar os aniversarios dos nenos e nenas da clase facendo unha tarta. Neste caso empregaron sobaos e marmelada de cereixa.

Moitísimas Felicidades para Icía, Hugo e Laura!!


II SEMANA FROITA FRESCA NOS PATIOS

Segue a ser un éxito isto do reparto de froita durante os tempos de lecer!!
 Estamos encantados 😍😍😍😍😍😍



domingo, 26 de maio de 2019

SEMANA DA FROITA FRESCA

E por fin chega a semana de repartición de froita fresca durante os tempos de lecer. 🍎🍏🍐🍑🍒🍓

Salientar que estas xornadas teñen moito éxito no noso cole, os nenos e nenas están encantados con esta iniciativa e os membros da nosa comunidade educativa comprobamos que lles gustan as alternativas sans e saudables. 

Así que animamos ás familias a que lles envíen para os momentos de ocio pezas de froita segundo a tempada que corresponda. Terán a enerxía necesaria para crecer sans e felices.

Observade as fotos e comprobádoo por vós mesmos!!! Saudiños Gandareiros e Gandareiras!!!👋👋👋👋👋👋

sábado, 25 de maio de 2019

ILLAS DE FROITA: ANIVERSARIOS 1º


As rapazas e rapaces de 1º de E.P. seguen a amosarnos como un aniversario saudable é posible. Desta volta ademáis de san, a presentación dos alimentos foi do máis curiosa posible.

Empregando plátanos, mandarinas e kiwis, fixeron unhas fermosas e deliciosas obras de arte: ILLAS DE FROITA.

Non digades que non lles quedaron xenial!! Pasárono fantásticamente ben, non hai máis que mirarlle as cariñas de felicidade.

Grazas a súa mestra Merce
 por facelos celebrar a vida e os anos 
con froitas dun xeito moi saudable!



domingo, 19 de maio de 2019

OVOS DE FROITA

Hai xa unhas semanas, as rapazas e rapaces de 4º de Educación Primaria coa axuda da súa titora María, preparáronnos unha receita moi atractiva e cunha dificultade bastante elevada que lidiaron grazas a capacidade organizativa dalgúns nenos e nenas da clase.

Dado que se achegaba a época dos ovos de Pascua, decidiron preparar unha sobremesa para deleitar a todos os nenos e nenas do centro na hora do comedor. A ambiciosa receita levaba por nome: 
OVOS ARCO IRIS.

Os INGREDIENTES que necesitaron foron os seguintes (obviamente, coas súas habilidades matemáticas calcularon as cantidades necesarias para facer a sobremesa para todos os nenos e nenas do centro)
  • 800 ml xelatina arándanos
  • 800 ml xelatina amorodos
  • 800 ml xelatina ananás
  • 800 ml xelatina laranxa
  • 1 litro de mousse de xelatina
  • 650 g de amorodos
  • 650 g de arándanos.
  • 400 ml de zume de laranxa
  • 800 ml de leite 
  • 2,5 litros de auga
Pero non satisfeitos co seu reto, tamén decidiron ir eles mesmos a comprar ao supermercado. É dicir, unha actividade do máis completa. 

Para a ELABORACIÓN seguiron estes pasos:
  1. Gardar o zume de laranxa e litro e medio de auga na neveira.
  2. Preparar os batidos de amorodos e arándanos mesturando, coa batedora eléctrica, 400 ml de leite con 650 g de cada unha das froitas. Batemos, filtramos e gardamos na neveira.
  3. Unha vez que a auga estea moi fría, coa batedora eléctrica mesturamos a metade de mousse de xelatina con 1/2 litro desta auga.
  4. Coa axuda das xeringas, introducimos 6,5 ml de mousse en cada ovo e reservámolos na neveira.
  5. A continuación, fervemos 400 ml de auga que mesturaremos cun sobre de xelatina de piña. Remexemos coa culler ata disolvela completamente, engadímoslle 400 ml de auga ben fría e introducimos 10 ml desta en cada un dos ovos; rápidamente, introducimos de novo os ovos na neveira. Repetimos o proceso con cada un dos sabores restantes, pero, despois de mesturadas as xelatinas coa auga fervida, engadímoslle o de zume ben frío e os batidos correspondentes a cada sabor. Enchemos cada ovo con 10 ml de cada mestura e volvemos a gardalos na neveira cada vez que completamos unha capa de sabor.
  6. Repetimos os pasos 3 e 4 para encher completamente os ovos, que reservaremos na neveira ata o día seguinte.
  7. Recollemos e limpamos todo, todo, todiño. Ao día seguinte, desmoldamos!!
A tráves da realización desta complicada receita, traballaron unidades de medida de volumen, peso e o sistema monetario (xa que tiveron que manexar moedas e billetes ao pagar no supermercado); calcularon as cantidades correspondentes para 240 persoas (a receita citada era para 80); uso das tics para a búsqueda de páxinas web de supermercados para decidir onde era mellor mercar os ingredientes atendendo ao seu prezo e ofertas; calcularon o prezo da compra aproximando en grupos de 6 alumnos segundo a súa selección dos prezos dos ingredientes "CONSUMIDORES RESPONSABLES" 👀👀 ollando os prezos; saída ao entorno para mercar e vivenciar actividades da vida diaria; traballo en equipo tipo Master chef, cadaquén tiña o seu rol (xefe de cociña, cociñeiro, pinches)



Eles e elas mesmas foron os encargados da parte da fotografía para recoller os momentos máis salientables da actividade, foron REPORTEIROS GRÁFICOS.

Noraboa polo voso gran traballo, tedes que estar orgullosos e orgullosas do que conseguistes durante o camiño, o resultado non foi o tan fotoxénico como saía nas fotos da Internet, polo que comentou a vosa mestra o problema atopado foi que non respetastes o tempo de enfriar as diferentes capas por falta de tempo. Porén, de sabor a vosa receita estaba moi boa. 
Non se pode comer polos ollos, hai que probar! Demostrástelo vós!! GRAZASSSSS!!

Pero non contentos con este final, e aproveitando todo, fixeron xeado cos restos de froitas (arándanos e amorodos).🍨🍨🍨🍨👏👏👏