domingo, 19 de maio de 2019

OVOS DE FROITA

Hai xa unhas semanas, as rapazas e rapaces de 4º de Educación Primaria coa axuda da súa titora María, preparáronnos unha receita moi atractiva e cunha dificultade bastante elevada que lidiaron grazas a capacidade organizativa dalgúns nenos e nenas da clase.

Dado que se achegaba a época dos ovos de Pascua, decidiron preparar unha sobremesa para deleitar a todos os nenos e nenas do centro na hora do comedor. A ambiciosa receita levaba por nome: 
OVOS ARCO IRIS.

Os INGREDIENTES que necesitaron foron os seguintes (obviamente, coas súas habilidades matemáticas calcularon as cantidades necesarias para facer a sobremesa para todos os nenos e nenas do centro)
  • 800 ml xelatina arándanos
  • 800 ml xelatina amorodos
  • 800 ml xelatina ananás
  • 800 ml xelatina laranxa
  • 1 litro de mousse de xelatina
  • 650 g de amorodos
  • 650 g de arándanos.
  • 400 ml de zume de laranxa
  • 800 ml de leite 
  • 2,5 litros de auga
Pero non satisfeitos co seu reto, tamén decidiron ir eles mesmos a comprar ao supermercado. É dicir, unha actividade do máis completa. 

Para a ELABORACIÓN seguiron estes pasos:
  1. Gardar o zume de laranxa e litro e medio de auga na neveira.
  2. Preparar os batidos de amorodos e arándanos mesturando, coa batedora eléctrica, 400 ml de leite con 650 g de cada unha das froitas. Batemos, filtramos e gardamos na neveira.
  3. Unha vez que a auga estea moi fría, coa batedora eléctrica mesturamos a metade de mousse de xelatina con 1/2 litro desta auga.
  4. Coa axuda das xeringas, introducimos 6,5 ml de mousse en cada ovo e reservámolos na neveira.
  5. A continuación, fervemos 400 ml de auga que mesturaremos cun sobre de xelatina de piña. Remexemos coa culler ata disolvela completamente, engadímoslle 400 ml de auga ben fría e introducimos 10 ml desta en cada un dos ovos; rápidamente, introducimos de novo os ovos na neveira. Repetimos o proceso con cada un dos sabores restantes, pero, despois de mesturadas as xelatinas coa auga fervida, engadímoslle o de zume ben frío e os batidos correspondentes a cada sabor. Enchemos cada ovo con 10 ml de cada mestura e volvemos a gardalos na neveira cada vez que completamos unha capa de sabor.
  6. Repetimos os pasos 3 e 4 para encher completamente os ovos, que reservaremos na neveira ata o día seguinte.
  7. Recollemos e limpamos todo, todo, todiño. Ao día seguinte, desmoldamos!!
A tráves da realización desta complicada receita, traballaron unidades de medida de volumen, peso e o sistema monetario (xa que tiveron que manexar moedas e billetes ao pagar no supermercado); calcularon as cantidades correspondentes para 240 persoas (a receita citada era para 80); uso das tics para a búsqueda de páxinas web de supermercados para decidir onde era mellor mercar os ingredientes atendendo ao seu prezo e ofertas; calcularon o prezo da compra aproximando en grupos de 6 alumnos segundo a súa selección dos prezos dos ingredientes "CONSUMIDORES RESPONSABLES" 👀👀 ollando os prezos; saída ao entorno para mercar e vivenciar actividades da vida diaria; traballo en equipo tipo Master chef, cadaquén tiña o seu rol (xefe de cociña, cociñeiro, pinches)



Eles e elas mesmas foron os encargados da parte da fotografía para recoller os momentos máis salientables da actividade, foron REPORTEIROS GRÁFICOS.

Noraboa polo voso gran traballo, tedes que estar orgullosos e orgullosas do que conseguistes durante o camiño, o resultado non foi o tan fotoxénico como saía nas fotos da Internet, polo que comentou a vosa mestra o problema atopado foi que non respetastes o tempo de enfriar as diferentes capas por falta de tempo. Porén, de sabor a vosa receita estaba moi boa. 
Non se pode comer polos ollos, hai que probar! Demostrástelo vós!! GRAZASSSSS!!

Pero non contentos con este final, e aproveitando todo, fixeron xeado cos restos de froitas (arándanos e amorodos).🍨🍨🍨🍨👏👏👏


Ningún comentario:

Publicar un comentario