Gloria, a mestra de 5º B propúxolles os seus alumnos e alumnas elaborar iogures naturais de xeito artesanal. En Ciencias Naturais están a traballar o tema das reaccións químicas, e que mellor xeito de entendelas e aprender, que observar o que pasa cos nosos propios ollos e manipulándoo nós mesmos. Na elaboración dos iogures prodúcese unha reacción chamada fermentación.
O IOGUR é un producto lácteo obtido mediante a fermentación bacteriana do leite. A fermentación da lactosa en ácido láctico é o que da ao iogur a súa textura e o sabor tan distintivo.
A estes iogures elaborados polos rapaces engadíronlles amorodos en anacos.
Como ingredientes empregaron:
- 1 iogur de amorodo
- 1 litro de leite
Precisaron:
- Iogurteira
- Tarros de cristal
A elaboración foi moi sinxela, polo que vos animamos a realizala na casa coa axuda e supervisión dun adulto.
- Poñemos un pouco de iogur de amorodo no fondo dos tarros de cristal.
- Botamos leite por encima ata encher o tarrros
- Introducimos os tarros de cristal na iogurteira e esperamos 8 horas.
- Quitámos os tarros da iogurteira, tapámolos coas súas tapas e deixamos enfriar na neveira.
- Engadimos amorodos en anacos.... e a COMER!!
Un éxito de aprendizaxe e un éxito de receita!!
Ningún comentario:
Publicar un comentario