domingo, 19 de maio de 2019

IOGUR NATURAL CON AMORODOS

Gloria, a mestra de 5º B propúxolles os seus alumnos e alumnas elaborar iogures naturais de xeito artesanal. En Ciencias Naturais están a traballar o tema das reaccións químicas, e que mellor xeito de entendelas e aprender, que observar o que pasa cos nosos propios ollos e manipulándoo nós mesmos. Na elaboración dos iogures prodúcese unha reacción chamada fermentación.

O IOGUR é un producto lácteo obtido mediante a fermentación bacteriana do leite. A fermentación da lactosa en ácido láctico é o que da ao iogur a súa textura e o sabor tan distintivo. 

A estes iogures elaborados polos rapaces engadíronlles amorodos en anacos. 

Como ingredientes empregaron: 
  • 1 iogur de amorodo
  • 1 litro de leite
Precisaron:
  • Iogurteira
  • Tarros de cristal
A elaboración foi moi sinxela, polo que vos animamos a realizala na casa coa axuda e supervisión dun adulto. 
  1. Poñemos un pouco de iogur de amorodo no fondo dos tarros de cristal.
  2. Botamos leite por encima ata encher o tarrros
  3. Introducimos os tarros de cristal na iogurteira e esperamos 8 horas.
  4. Quitámos os tarros da iogurteira, tapámolos coas súas tapas e deixamos enfriar na neveira.
  5. Engadimos amorodos en anacos.... e a COMER!!


Un éxito de aprendizaxe e un éxito de receita!!


Ningún comentario:

Publicar un comentario