luns, 6 de maio de 2019

AlmorzaBen Xuntos 5º A E 5º B

O venres 25 de abril, os rapaces e rapazas de 5º de Primaria compartiron un almorzo saudable na escola. A esta fantástica actividade que lles permitiu estar xuntos no momento máis importante do día en canto a alimentación se refire, foi se cabe máis especial, xa que algúns produtos que amenizaron a xornada foron realizados por eles mesmos (marmelada de laranxa e pudding) coa axuda das súas mestras, Gloria e Mariluz.

É bensabido que o almorzo ten que ser unha comida completa que nos permita adquirir a enerxía necesaria para afrontar o día a día. Os nosos rapaces e rapaces eran coñecedores disto, por iso fixeron unha selección moi estudiada dos alimentos. O almorzo-buffet do que gozaron estaba composto por:
  • Froita (plátano, mazá, laranxa e mandarinas)
  • Froitos secos (noces, améndoas e avelás)
  • Tostas de salsa de tomate natural, aceite de oliva e xamón serrano.
  • Tostas de manteiga caseira e marmelada de laranxa.
  • Pudding
  • Leite sen lactosa e auga.


Para a a elaboración das receitas (MARMELADA DE LARANXA E PUDDING) contaban cunhas cantidades de ingredientes para menos persoas das que eran, polo cal, tiveron que facer uso das súas habilidades matemáticas para calcular as cantidades segundo o número de participantes neste ALMORZO SAUDABLE NA ESCOLA.

Pero estes rapaces e rapazas, e as mestras participantes teñen en conta todo ao detalle, e aproveitando os restos da froita, tras o ALMORZABEN, fixeron BOCASHI....Que que é iso? Pois ABONO NATURAL PARA AS PLANTAS. Ollade no video que poñemos a continuación como facelo, ademais de ver todo o proceso para realizar esta maravillosa actividade.




Ningún comentario:

Publicar un comentario